Blind lunchen in trek

Blind lunchen bleek tijdens de Landelijke Open Dag van de Zorg in trek. Visio, een instelling voor blinden en slechtzienden, trok afgelopen zaterdag 300 bezoekers. Veel van hen namen voorzien van zwarte bril plaats achter de lunchtafel, waar ze ontdekten dat het blind inschenken van melk en beleggen van een boterham met hagelslag, een vak apart is. Ook wilden mensen ervaren hoe het is om met een taststok te lopen. Omdat ze ook bij dit onderdeel een donkere bril moesten dragen, moesten de deelnemers vertrouwen op de aanwijzingen van de ergotherapeut.

De computer met vergroting en de workshops showdown trokken veel aandacht. Wie de ervaringen van een visueel gehandicapte zelf wilde horen, ging het gesprek aan met de aanwezige cliënten van Visio.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×