In het Haagwegkwartier, bij de Potgieterstraat, Toussaintkade en omgeving, staan sinds kort een aantal opvallende beelden bovenop de daken. De huizen, die grotendeels verlaten en afgesloten zijn, maken een naargeestige indruk. In opdracht van woningcorporatie Portaal en doormiddel van een 'Buurtcheque' van de gemeente Leiden, werd het Kunst Uitschot Team (K.U.T.) benaderd voor wat opfleuring van de buurt. Kunstenaars Paul Bouter en Julia van Adrichem vervaardigden vijf grote mensfiguren met piepschuim en kit en hezen die, soms zelfs door het plafond, op de daken. De figuren, die 's avonds verlicht zijn, vallen goed op, ook vanuit de voorbijrijdende treinen.

Foto's: Marjo Heemskerk.

K.U.T versiert afbraakbuurt met opvallende koppen

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×