Leidse musea blikken tevreden terug op druk Museumweekeinde

De Leidse musea zijn meer dan tevreden over het afgelopen Nationale Museumweekend. In Leiden trokken de musea bijna 16.000 bezoekers, zo’n 25% meer als vorig jaar. Ook in de rest van het land was het Museumweekeinde succesvol. Bijna een miljoen mensen bezochten een van de 500 musea die dit weekeinde gratis of met korting te bezoeken waren. Dat zijn er zo’n 150.000 meer dan vorig jaar. Het thema was dit jaar ‘verleiden en verleid worden’. Het museumweekend is het grootste tweedaagse culturele evenement van Nederland.

Museum Boerhaave trok bijna 1.200 bezoekers, dat aantal lag voorgaande jaren rond de 900 bezoekers. Ook Rijksmuseum van Oudheden boekte met 2.791 bezoekers een groter succes dan voorgaande jaren. Voor Naturalis was zondag een topdag: met 4.551 bezoekers de beste zondag sinds 2006.

De Hortus had dit jaar de kassen en wintertuin omgetoverd in een tropische oase vol exotische orchideeën en daar kwamen 1.800 bezoekers op af. In Museum Volkenkunde was het gezellig druk met veel gezinnen en kijkt men dan ook tevreden terug op een succesvol weekend met 2.336 bezoekers. Het SieboldHuis werd met 466 bezoekers ongeveer even goed bezocht als vorig jaar, terwijl het toen Japanjaar was.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×