Zorg Academie opent deuren

Volgende week maandag opent burgemeester Lenferink het bezoekers- en informatiepunt Zorg Academie Leiden, aan Stationsplein 1B. De Zorg academie is een initiatief van de Hogeschool Leiden, het ROC Leiden en het LUMC. Deze drie partijen werken er samen op het gebied van opleidingen in de zorg. Studenten, scholieren en decanen van middelbare scholen kunnen bij het informatiepunt terecht met al hun vragen over de zorgopleidingen van de drie partners.

De Hogeschool, het ROC en LUMC willen hun zorgopleidingen bundelen en beter op elkaar aan laten sluiten. Op die manier hopen ze dat meer mensen een zorgopleiding kiezen en dat minder studenten hun opleiding voortijdig afbreken. Verder willen de drie opleiders maatwerk gaan leveren en inspelen op vragen en wensen van zorginstellingen.

Binnen de Zorg Academie werken de drie bovendien samen in diverse projecten, die moeten leiden tot nieuwe of vernieuwde opleidingen. Zo gaan ze zich inzetten voor de ontwikkeling van één opleiding verpleegkundige niveau 4 en 5, waarbij de MBO en de HBO-bachelor opleiding tot verpleegkundige samengebracht worden. Later zullen ze onder andere een opleiding tot medewerker steriele Medische Hulpmiddelen ontwikkelen, in samenwerking met zorginstellingen. Op www.lumc.nl staat meer informatie over de Zorg Academie.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×