Drukke week voor medewerkers Leidse musea

Het is deze week flink aanpoten voor de medewerkers van verschillende Leidse musea. Onder andere Museum Boerhaave en het Museum Volkenkunde komen handen te kort doordat medewerkers zijn gestrand in Denver. Daar werd afgelopen dagen een groot congres gehouden over (mobiele) internettoepassingen voor musea, maar de hele Nederlandse delegatie, zo’n 40 personen, zit vast vanwege de IJslandse aswolk en kan niet eerder dan volgende week maandag een vlucht terug nemen.

Op de conferentie werden de nieuwste snufjes gepresenteerd voor bijvoorbeeld websites van musea, maar ook mobiele applicaties gaan een grote vlucht nemen. Vera Bartels van Museum Boerhaave: “Bijvoorbeeld een applicatie die informatie over een kunstwerk laat zien als je de camera van je mobiele telefoon erop richt”. Een digitaal toekomstplan voor Boerhaave zou deze week gepresenteerd worden door conservator Bart Grob. Dat zal dus een weekje moeten wachten. De 100 biologen die deze week college van hem zouden krijgen zijn wel gewoon welkom. Voor hen wordt een invaller geregeld.

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×