Thomas Rosenboom gastschrijver universiteit

Thomas Rosenboom is de nieuwe gastschrijver van de universiteit. Van begin september tot eind november verzorgt hij het werkcollege `creatief schrijven’. Ook geeft hij de Albert Verweylezing, die dit jaar gaat over de koloniale literatuur. Verder zal hij een discussieavond over duurzame energie leiden.

Sinds 1985 organiseren de universiteit van Leiden en het NRC-Handelsblad het gastschrijverschap. Dit gastschrijverschap geeft studenten en docenten de mogelijkheid in aanraking te komen met een schrijver van naam die gewend is op een andere manier om zich heen te kijken en te formuleren dan aan de universiteit gebruikelijk is. Thomas Rosenboom is de 26e gastschrijver. Auteurs als Gerard Reve, Maarten ’t Hart, Hella S. Haasse, en Adriaan van Dis gingen hem voor. Rosenboom is onder meer bekend van de boeken Gewassen vlees, Publieke werken en Zoetemond. Hij studeerde psychologie in Nijmegen en Nederlands in Amsterdam. Hij was een jaar als writer in residence verbonden aan de universiteit van Michigan.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×