‘De Romeinen en de Limes in Zuid-Holland’

In het Rijnlandshuis is binnenkort de expositie `De Romeinen en de Limes in Zuid-Holland’ te zien. De Romeinen leefden in dit deel van Nederland vanaf 50 voor Christus, tot in de vierde eeuw. De Limes begrensde hun gebied aan de noordkant. Deze grens liep vanuit Engeland, door Nederland langs de Oude Rijn, en door Duitsland, tot aan de Zwarte Zee. De expositie bestaat uit archeologische vondsten, illustraties en geschreven materiaal. Er is vooral aandacht voor de wegen, waterwegen en bouwwerken van de Romeinen. Ook de nieuwe gewoonten die zij meebrachten, worden belicht.

De tentoonstelling is van dinsdag 4 tot en met maandag 31 mei gratis te bezichtigen in het Rijnlandshuis aan Archimedesweg 1. Op www.rijnland.net zijn de openingstijden te vinden.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×