Teddy Bear Hospital bij LUMC

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 mei, kunnen kinderen met een zieke knuffel terecht bij het LUMC. Daar vindt dan, net als bij alle andere universitaire ziekenhuizen het jaarlijkse Teddy Bear Hospital plaats. Ongeveer 850 kleuters van scholen uit Leiden en Oegstgeest bezoeken het Hospital, waar zo’n 100 studenten de rol van berenarts op zich nemen. Na een bezoek aan de huisarts die de kinderen vraagt wat hun dier mankeert, wordt er een bezoek gebracht aan een chirurg, radioloog of gipsmeester. Daarna gaan ze naar de apotheek, voor een geneesmiddel voor de patiënt. Het Teddy Bear Hospital is niet alleen leerzaam voor de studenten, die zo leren met kinderen om te gaan, het kan de kleuters leren dat een ziekenhuis niet eng hoeft te zijn en helpt het van hun “witte-jassenangst”af.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×