Mevrouw professor dr. A. Gittenberger- de Groot geridderd

Mevrouw professor dr. A. Gittenberger- de Groot die met emeritaat gaat, werd tijdens haar afscheidssymposium vanmiddag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Ze ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Lenferink. In 1978 werd Professor Gittenberger universitair docent bij de afdeling Anatomie en Embryologie van het LUMC. Van hoofddocente klom ze op tot hoofd van de afdeling Anatomie en Embryologie. Vorig jaar legde ze die functie neer. De afgelopen 41 jaar heeft de professor veel belangrijk wetenschappelijk onderzoek verricht op het terrein van aangeboren hartafwijkingen. Ook speelde ze een baanbrekende rol bij de verbetering van de diagnostiek daarvan. De studenten waardeerden de professor zo, dat zij in 1990 gekozen werd tot de beste professor van het jaar. Naast haar werk als hoogleraar heeft professor Gittenberger meer dan 250 veelgelezen publicaties op haar naam staan en meer dan 300 gastcolleges en lezingen gegeven. Ook was ze bestuurslid van allerlei nationale en internationale organisaties, waaronder drie commissies van de Gezondheidsraad. Tenslotte is ze lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×