Gemeente negeert advies ARK bij plaatsing kozijnen

Bij de plaatsing van kozijnen in huizen aan de Oranjegracht, negeert de gemeente een advies van de Adviescommissie Ruimtelijke Kwaliteit (ARK). Hoewel deze commissie negatief adviseerde, verleent het college een bouwvergunning aan Hemubo Bouw BV. Dit bedrijf diende namens Portaal in april een bouwvergunning in voor de vervanging van de aluminium kozijnen van 58 huizen aan de Oranjegracht en omgeving door houten intrekkozijnen. De gemeente besloot de vergunning te verstrekken, omdat het plaatsen van de houten kozijnen voor de bewoners minder overlast veroorzaakt, de ventilatie van de woningen zal verbeteren en de kozijnen kunnen voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×