Provincie gaat lichtopstanden Kaag verplaatsen

De provincie gaat de lichtopstanden in de Kagerplassen verplaatsen. Vorig jaar plaatste Zuid-Holland 15 verlichte masten in de plassen. Ze moeten de vaarroutes markeren en varen in het donker en bij slecht weer veiliger maken. Al snel maakten de organisaties voor recreatievaart op en rond de Kagerplassen bezwaar tegen de posities van de opstanden. Ze vreesden voor de veiligheid van de recreatievaart. Op verzoek van Teylingen gaat de provincie nu acht lichtopstanden zo verplaatsen dat ze dichter langs de oever komen en dat er niet meer achter langs gevaren kan worden. De lichtopstanden worden verplaatst tussen 31 mei en 11 juni, dus nog voor de Kaagweek, die op 10 juli begint.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×