Salon Boerhaave over wetenschapscultuur 18e eeuw

In Salon Boerhaave is volgende week woensdag Huib Zuidervaart aan het woord. Hij verzorgt een voordracht, genaamd `De liefhebber en de Wetenschappelijke Revolutie: blinde vlek of randverschijnsel?’ Historici dachten lange tijd dat de 18e eeuw in wetenschappelijk opzicht vrijwel niet interessant was. Huib Zuidervaart is van mening dat dat beeld voor Nederland niet geldt. Hij heeft In allerlei publicaties een bijzonder dynamische en kleurrijke wetenschapscultuur laten zien. Tijdens zijn voordracht volgende week, toont hij een overzicht van het door hem uitgevoerde onderzoek. Hij richt zich dan vooral op de informele `clubjes’ van liefhebbers die kenmerkend zijn voor de achttiende-eeuwse wetenschapscultuur. Zijn stelling is dat die clubjes van liefhebbers heel belangrijk zijn geweest voor de acceptatie van (natuur-)wetenschap als een onmisbaar ingrediënt voor de moderne samenleving.

Huib Zuidervaart werkt bij het Huygens Instituut in Den Haag. Zijn lezing begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Op www.museumboerhaave.nl is meer informatie te vinden.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×