Uitslagen in de Leidse regio; VVD populair

Daar waar in Leiden de PvdA royaal de meeste stemmen heeft gekregen, is in de regio de VVD veruit favoriet. Leiden is daarmee een rood PvdA-eiland in een blauwe VVD-zee in de randgemeenten. Alleen in Katwijk won een andere partij, het CDA, met een kwart van alle stemmen. In Voorschoten, Teylingen en Oegstgeest is de VVD als grootste partij uit de bus gekomen met ruim 30% van de stemmen. Ook in Zoeterwoude en Rijnwoude werden de liberalen de grootste partij met bijna 24% van de stemmen en in Leiderdorp en Alphen aan den Rijn met 26%. Het grootste percentage kreeg de VVD, zoals verwacht, in Wassenaar: 44%. Via de website www.verkiezingskaart.nl van het Leidse internetbedrijf Swis worden alle uitslagen direct op de kaart gezet.

Advertentie

Leiden Regio tk2010


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×