Tips brandweer voor veilige WK-versiering

Voor wie zijn straat, huis, winkel of restaurant ter gelegenheid van het WK wil versieren, heeft de Regionale Brandweer Hollands Midden een aantal brandveiligheidsvoorschriften. Omdat vlaggetjes, slingers en dergelijke snel vlam kunnen vatten, is het belangrijk te kiezen voor versiering met brandvertragende kwaliteit. Of het materiaal brandveilig is, staat op de verpakking. Verder moet de versiering minstens 50 cm verwijderd zijn van apparaten die warmte kunnen afgeven, zoals lampen en televisietoestellen. Wie de buitenboel wil versieren, moet letten op de bereikbaarheid voor hulpdiensten. Versieringen boven de openbare weg, mogen niet lager dan 4,2 m hangen.

Op www.brandweer.nl staan alle tips op een rijtje. Hier staat ook een eenvoudige manier om de brandbaarheid van versieringen met behulp van een vuurproef te testen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×