Chinese docenten naar Zuid-Holland

De Chinese les in Zuid-Holland krijgt een extra impuls. De Chinese provincie Hebei gaat Chinese docenten naar Nederland sturen. Zuid-Holland legt vervolgens contacten met scholen in het voortgezet onderwijs, waar die docenten les kunnen gaan geven. Dit alles is afgesproken aan het slot van de Holland Water Week in Shanghai. Zuid-Holland en Hebei hebben al 17 jaar een band, die de laatste jaren steeds nauwer wordt. Beide provincies werken nu samen op het gebied van water, milieu, havenontwikkeling en onderwijs. Hebei, waarin ook Beijing, ligt, is ongeveer net zo groot als Frankrijk en telt 100 miljoen inwoners. Het is één van de snelst groeiende provincies. Hebei kampt met een dalend grondwaterpeil. Bovendien neemt ook de kwaliteit van het grondwater af. Onder leiding van Zuid-Holland start een adviesbureau binnenkort een proef, waarbij de situatie rond dat grondwater gemonitord en gemanaged wordt. Zuid-Holland rekent op meer samenwerkingsovereenkomsten en vervolgcontracten met haar Chinese zusterprovincie.

Advertentie

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×