Meerdere ongelukken door rijden onder invloed

Dit weekend hebben verschillende dronkaards ongelukken en aanrijdingen veroorzaakt in het verkeer. De politie heeft in deze regio negen personen aangehouden die te veel gedronken hadden. Een 65-jarige Leidenaar werd in zijn woonplaats aangehouden omdat hij vrijdag rond 18.15 uur een 63-jarige plaatsgenoot had aangereden. Het slachtoffer verklaarde dat hij met zijn fiets op het fietspad van de Zijlsingel stond en werd aangereden door de 65-jarige automobilist die over de fietsstrook reed. Hij is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de automobilist, die 490 ug/l blies en zijn rijbewijs mocht inleveren, stak de fietser plotseling de weg over.

Op zaterdag kreeg de politie rond 01.30 uur de melding dat er bij de Duindamseweg in Noordwijk een auto in het water lag. De wagen lag op zijn kant. De politie hield niet alleen de bestuurder aan, maar ook diens 23-jarige vriend. Deze laatste blies 430 ug/l. De bestuurder weigerde te blazen en wilde ook zijn persoonsgegevens niet opgeven.

Zondag zag de politie rond 0.20 uur in Noordwijkerhout dat een 35-jarige Noordwijker opvallend langzaam en slingerend over de Herenweg reed. Hij mocht mee naar het bureau. Daar blies hij 840 ug/l. De Noordwijker is zijn rijbewijs kwijt en krijgt een proces-verbaal. Diezelfde nacht rond 03.30 uur werd op de Zeeweg in zijn woonplaats een 16-jarige Katwijker staande gehouden, omdat er op zijn bromfiets geen kentekenplaatje zat. Omdat de jongen nogal wankelde, moest hij een blaastest ondergaan. De uitkomst was 675 ug/l. Hij is aangehouden. Die zondagmiddag rond 15.30 uur kregen vier fietsers de schrik van hun leven, toen zij in Katwijk op de kruising Parklaan, Sportlaan en Drieplassenweg bijna omver gereden werden door een slingerende automobilist. Een getuige volgde de auto en waarschuwde de politie. De bestuurder, een 68-jarige Katwijker zette zijn wagen stil op de Willem de Zwijgerlaan, waar hij werd ingerekend. De Katwijker blies 625 ug/l en krijgt een proces-verbaal.

Ook in Gouda en Alphen werden bestuurders aangehouden omdat zij te veel hadden gedronken.

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×