Veel borrels op na overwinning Nederland

Een 33-jarige Leidenaar was zo blij met de overwinning van Oranje op Kameroen, dat hij de alcohol heel rijkelijk liet vloeien. Toen hij flink teut was, stapte hij in de auto en reed slingerend over de Beestenmarkt. Agenten die dat zagen, hielden hem aan en lieten hem blazen. Uiteindelijk blies de Leidenaar 1215 ug/l. Dat is bijna zes keer zo veel als is toegestaan in het verkeer. Hij moest zijn rijbewijs dan ook inleveren. De man kon niet geloven dat hij zo veel gedronken had en heeft om een tegenonderzoek gevraagd. De uitslag daarvan is nog niet bekend. De politie was na de voetbalwedstrijd van gisteravond extra alert op dronken bestuurders. Deze 33-jarige was de enige die in Leiden werd aangehouden. De alcoholcontrole in Leiden werd uitgevoerd door surveillerende agenten. In Noordwijk werd het Verkeershandhavingsteam ingezet. Van de 77 automobilisten die daar moesten blazen, had niemand te veel gedronken. Ook na de wedstrijd van komende maandag zal de politie extra controleren.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×