Newton en het verval van de Nederlandse wetenschap

Salon Boerhaave staat woensdag 7 juli in het teken van Newton en het verval van de Nederlandse wetenschap. Rienk Vermij zal dan de stelling inbrengen dat Newton uiteindelijk de dood in de pot heeft betekend voor de achttiende-eeuwse Nederlandse wetenschap. Toen de ideeën van Newton in de 18e eeuw zeer bekend waren, vond er nauwelijks nog spectaculair wetenschappelijk onderzoek plaats in Nederland. Vermij zal tijdens zijn lezing betogen dat de aard van het `newtonianisme’ hierbij mogelijk een rol speelde. Rienk Vermij is assistent professor aan het Department of the History of Science van de University of Oklahoma. Deze laatste Salon Boerhaave begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop is er een borrel.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×