Diefstal “toeristen” op beeld vastgelegd

Drie “toeristen” hebben gisteren onder het oog van de camera spullen uit een supermarkt gestolen. Een 23-jarige man en vrouw uit Ierland en een 22-jarige Engelsman stapten rond 12.40 uur met een kinderwagen een supermarkt aan de Lange Mare binnen. Terwijl de vrouw en één van de mannen doorliepen, vroeg de andere man iets aan een caissière. Omdat deze caisiaire de man niet verder kon helpen, ging zij achter in de winkel haar collega halen. Toen de twee medewerkers terugkwamen, was het drietal weg. Omdat het personeel dit vreemd vond, werden de beelden van de beveiligingscamera afgespeeld. Hierop was te zien dat de Ierse vrouw schoonmaakproducten in de kinderwagen verstopte.

De gewaarschuwde politie ging op onderzoek uit. In de Haarlemmerstraat zag een agent bij een winkel in de buurt van de Blauwpoortsbrug een man staan die aan het opgegeven signalement voldeed. Even later kwam de vrouw met de kinderwagen de winkel uitlopen. Toen zij de agent in het oog kreeg, ging ze weer snel naar binnen. Hierna kon het drietal worden aangehouden. De vrouw bleek ook spullen uit een andere winkel bij zich te hebben. Alles is in beslag genomen. Haar twee vrienden ontkennen iets met de diefstallen te maken te hebben. Het drietal kreeg een dagvaarding.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×