Cheeta, foto: PR.

Leidse onderzoekers brengen wildstand Kameroen in kaart

Het Leidse Centrum voor Milieuwetenschappen heeft een belangrijk onderzoek gedaan naar de populatie grote roofdieren in Kameroen (Afrika). Vandaag zijn de resultaten van dit driejarig onderzoek bekend gemaakt en de resultaten laten een enorme teruggang zien. De wilde hond en de cheeta zijn zo goed als verdwenen en met de leeuw, de hyena en het luipaard gaat het niet veel beter. Deze vleeseters zijn in de verdrukking gekomen door onder meer de vernietiging van hun leefomgeving, een gebrek aan prooien en natuurlijk ook het feit, dat de dieren op grote schaal gestroopt worden. Volgens de Leidse onderzoekers zijn de resultaten van deze studie vergelijkbaar met de stand van zaken in alle andere West- en Centraal Afrikaanse landen.

De bedoeling van het onderzoek, waarbij aan de hand van directe observaties en interviews met de lokale bevolking een verontrustende situatie blootgelegd is, is om op effectievere manieren de laatste populaties te kunnen beschermen en waar mogelijk, te herstellen! Wat betreft de cheeta zal dat laatste volgens de onderzoekers lastig worden, omdat het dier ook in de landen rondom Kameroen vrijwel verdwenen is.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×