Openbaring nader bekeken

Het laatste Bijbelboek van het Nieuwe Testament, Openbaring, is zeker niet het eenvoudigste. In het najaar verzorgt Bijbelwetenschapper dr. Rieuwerd Buitenwerf, die werkzaam is bij het Nederlands Bijbelgenootschap, een leerhuis over dit boek. Tijdens de eerste bijeenkomsten kijken de deelnemers naar het boek Openbaring in zijn eigen tijd. Dan zal blijken dat de beeldtaal van het boek verwant is aan het Oude Testament en aan Joodse boeken uit de Grieks-Romeinse periode. Daarna proberen de aanwezigen te achterhalen wat de schrijver van Openbaring met dit boek aan de lezers wilde overbrengen. Uiteindelijk maakt Buitenwerf een stap naar het heden, om te laten zien dat het boek nog steeds actueel is.

Het leerhuis vindt plaats in Kerkelijk Centrum de Regenboog aan Watermolen 1 in de Merenwijk. Het wordt gegeven op de maandagen 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 8 november, 22 november en 6 december en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Opgeven kan via R.Buitenwerf@hetnet.nl.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×