PvdD wil maatregelen tegen giftige waterplant

De Partij voor de Dieren wil dat de provincie actie onderneemt tegen de waterscheerling. Dit is een plant die langs waterkanten en in slootjes groeit en volgens de partij zo giftig is dat een hapje van de wortel al dodelijk kan zijn voor mens en dier. Zelfs in gedroogde vorm verliest de plant zijn giftige werking niet. De PvdD ziet de waterscheerling in het Groene Hart oprukken en wil dat Gedeputeerde Staten en de waterschappen maatregelen treffen tegen de plant.

Zo zouden ze veehouders en particulieren moeten waarschuwen en er voor zorgen dat zowel de wortel als de knol van de waterscheerling bij het leeghalen van sloten, niet op het land achterblijft.

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×