Gemeente neemt Volmolengracht onder handen

De gemeente gaat de Volmolengracht onder handen nemen. Er komt bestrating in slechts één kleur en steensoort. Verder komt er ruimte voor meer groen. De afmetingen van de parkeervlakken worden bovendien zo aangepast, dat ze voldoen aan de nu gangbare maten. Op verzoek van de bewoners wordt de Volmolengracht aan de kant van de Langegracht voor gemotoriseerd verkeer afgesloten om sluipverkeer naar de binnenstad tegen te gaan. Dit moet een autoluwe binnenstad ten goede komen.

De gracht moet een uitstraling gaan krijgen van rust en eenvoud. Uit overleg met de buurt en woningcorporaties is gebleken dat de buurt rond het bedrijfsverzamelgebouw Nieuwe Energie, waarin ook de Volmolengracht ligt, een aantrekkelijke, overzichtelijke en sociaal veilige uitstraling moet krijgen en bovendien goed te onderhouden moet zijn.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×