Vrijdag werd op de Herengracht deze gezonken boot geborgen. De eigenaar kan een rekening verwachten. (Foto: PR).

Veel gezonken boten in Leidse wateren

Op de bodem van de Leidse wateren liggen allerlei bootjes. Veel daarvan zijn gezonken door de hevige regen van de afgelopen periode. Deze boten kunnen een risico voor het milieu vormen, omdat de olie kan gaan lekken. Ook vormen de vaartuigjes op de bodem een obstakel voor de scheepvaart. De wijkvereniging Tussen de Rijnen heeft onlangs gezien dat er een boel ondergelopen boten in de Herengracht, Nieuwe Rijn en Oude Rijn liggen. De meest acute zaken zijn aan de gemeente gemeld, die afgelopen vrijdag het eerste olielekkende bootje uit het water gehaald heeft.

De vaak hoge kosten voor het lichten van de boten, zijn voor rekening van de eigenaars. De gemeente kan eigenaars van olielekkende boten bovendien een boete opleggen. De wijkvereniging roept alle eigenaars van gezonken bootjes dan ook op om deze zo snel mogelijk zelf uit het water te halen.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×