Landjeruil tussen Leiden en Zoeterwoude

Leiden en Zoeterwoude ruilen een aantal stukken grond met elkaar ter hoogte van de Meerburgerpolder en de Willem van der Madeweg. De huidige gemeentegrens, die tussen de Oude Rijn en het spoor Leiden – Utrecht ligt, gaat op een aantal plekken dwars door toekomstige nieuwbouwplannen van de gemeente Zoeterwoude heen.

Het is dan ook de bedoeling de grens zo te verplaatsen dat deze evenwijdig aan de oostzijde van de Rijksweg A4 loopt, met als uitgangspunt de buitenkant van de oostzijde van de tunnelbak. De stukken grond die geruild worden, hebben een openbare functie. Het gaat volgens de gemeente om stukken groen en wegen.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×