Man door drietal belaagd en beroofd

Een 22-jarige Leidenaar is vannacht door drie mannen belaagd en beroofd. Het slachtoffer fietste rond 02.45 uur over de Rijn en Schiekade. Hij reed vanaf de Groenhovenstraat de brug op, toen hij drie mannen zag staan. Twee van hen waren getint, de ander was blank. Omdat één van hen om een vuurtje vroeg, ging de Leidenaar in zijn broekzakken op zoek naar een aansteker. Hij bleek geen vuur bij zich te hebben en wilde doorfietsen. Op dat moment greep één van de mannen hem vast. De andere twee renden tegelijkertijd op hem af. Er ontstond een worsteling en de Leidenaar probeerde zich af te weren door van zich af te slaan. Dit had resultaat. De drie gingen er vandoor.

Twee sprongen op een fiets en reden richting Witte Singel. Nummer drie rende achter hen aan. Pas toen de drie vertrokken waren, ontdekte het slachtoffer dat ook zijn geld en telefoon weg waren. Hij vermoedt dat de spullen uit zijn zak gevallen zijn en dat de daders ze hebben meegenomen.

De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×