Salon Boerhaave over Einstein

Salon Boerhaave staat volgende week in het teken van het gedachtegoed van Albert Einstein. De jonge wetenschapshistoricus Jeroen van Dongen zal dan zijn boek Einstein’s Unification presenteren. In het boek, dat verschijnt bij Cambridge University Press, gaat Van Dongen in op de 30 laatste jaren van het leven van Einstein. In die periode zocht de natuurkundige te vergeefs naar de heilige graal van de natuurkunde: de natuurwet die alle natuurkrachten in één beschrijving zou onderbrengen. De auteur laat in zijn boek zien dat Einsteins ervaringen bij de totstandkoming van zijn Algemene Relativiteitstheorie bepalend zijn geweest voor zijn latere denken. Hij overhandigt het eerste exemplaar van het boek aan fysicus prof. Jos Engelen, voorzitter van NWO en tot 2004 wetenschappelijk directeur van CERN en in 2007 en 2008 van ASTRON, het NWO-instituut voor radioastronomie. Engelen zal tijdens de Salon de huidige stand van zaken schetsen bij de zoektocht naar unificatie.

Jeroen van Dongen is als universitair docent verbonden aan het Instituut voor Geschiedenis en Grondslagen van de Wiskunde en Natuurwetenschappen en het Descartes Centrum van de Universiteit Utrecht. Hij is als Visiting Associate in History verbonden aan het California Institute of Technology. Daarnaast is hij de redacteur van de The Collected Papers of Albert Einstein. Salon Boerhaave vindt volgende week woensdag plaats bij Museum Boerhaave en begint om 16.00 uur. De toegang is vrij en na afloop is er een borrel.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×