De 70 jaar oude Duitse stoomlocomotief is de grootste van Nederland. Even na 20.00 uur reed hij Leiden Centraal binnen, onderweg van Heerhugowaard naar Rotterdam. (Foto's: Chris de Waard).

Grootste stoomloc doet Leiden aan

Tien jaar geleden werd Huider Modelbouw opgericht in Heerhugowaard. Reden voor directeur/eigenaar Ernst Huider om een heel speciaal jubileumfeestje te vieren: met een stoomtrein. Maar niet met zo maar een stoomtrein, maar met de grootste van Nederland, verzorgde het bedrijf vandaag ritten met de ‘Huider Express’. De enorme stoomloc reed van Heerhugowaard, via Leiden, naar Rotterdam, en weer terug. Op station Leiden Centraal waren tientallen treinfanaten komen kijken naar de, zwarte rookwolken uitbrakende, monsterlocomotief uit 1940.

De Duitse Locomotief 01 1075 denderde even na 20.00 uur via Spoor 9 Leiden binnen. In de verte was eerst de stoomfluit te horen, even later verscheen in een wolk van dikke zwarte rook de grootste stoomlocomotief die in Nederland rondrijdt. De loc wordt beheerd door de Stoom Stichting Nederland.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×