Franca Treur, foto: PR.

Leidse Salon met Franca Treur, Jan Rothuizen, Gert Oostindie Jori Zijlmans en Bert van den Brink

De Leidse Salon die de Lakenhal zondag organiseert, heeft een boordevol programma. Onno Blom ontvangt voor deze Live talkshow Franca Treur, die vorig jaar haar debuut `Dorsvloer vol Confetti’ schreef. Dat boek over opgroeien in Zeeland is sindsdien 20 keer herdrukt. Ze ontving pas de Selexyz Debuutprijs. Met Blom spreekt ze zondag over ontwaken aan de Leidse universiteit. De tweede gast, Beeldend kunstenaar Jan Rothuizen is met name bekend door zijn plattegronden, waarop hij tekent en beschrijft wat hij voelt en ziet als hij door een stad of gebouw loopt. Van zijn bezoek aan de depots van de Lakenhal heeft Rothuizen een aantal zeefdrukken gemaakt.

Jori Zijlmans, de conservator Leidse geschiedenis van de Lakenhal, vertelt zondag over de opnieuw ingerichte historische afdeling van het museum, die gebaseerd is op de eerste openstelling van het museum in 1872. Ook zal zij vooruitblikken op de grote tentoonstelling over 3 oktober die in 2011 plaatsvindt: `Leidens Ontzet:Vrijheidsstrijd & Volksfeest’. Gert Oostindie schreef onlangs het boek `Postkoloniaal Nederland’. Blom praat met hem over zijn boek, en over actualiteiten in Suriname en de Antillen. De componist en jazzpianist Bert van den Brink verzorgt de muzikale omlijsting van deze middag. De blinde musicus zal het publiek dit maal niet verrassen met pianoklanken, maar met zijn accordeon. De Leidse salon duurt van 15.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis, na aankoop van een toegangskaartje tot het museum.

Op www.lakenhal.nl staat meer informatie.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×