Kinder-IC LUMC vol kleuren, bloemen en dieren

Woensdag nemen de jonge patiëntjes van het LUMC de nieuwe Kinder-IC in gebruik. Deze Intensive Care telt vijf tweepersoonskamers, twee isolatiekamers en een ouderzitkamer. Alle kinderkamers hebben een eigen kleur. In elke kamer is één wand voorzien van die kleur, en afbeeldingen van landschappen, bloemen en dieren. De rest van de wanden is wit. Voor de ramen hangen gekleurde gordijnpanelen. Ieder bed heeft TV met DVD. Er is camerabewaking boven ieder bed. Op die manier hebben de verpleegkundigen vanachter hun oranjegekleurde balie direct zicht op de patiëntjes. Het LUMC is één van de drie kinderhartcentra in Nederland, waardoor er met name veel hartpatiënten zijn opgenomen op de IC. De gemiddelde ligduur is ruim 5 dagen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×