Feestelijke aftrap 3 oktoberfeesten om 15.74 uur

Vanmiddag om exact 15.74 uur, 16.14 uur in gewone ‘tijdsberekening’, werd de feestelijke aftrap gegeven voor de 436e 3 oktoberviering onder het motto: ‘Grenzeloos Feesten’. Burgemeester Lenferink en voorzitter van de 3 October Vereeniging Els Van Eijck van Heslinga drukten gelijktijdig op de startknop, waarbij er naast een serpentineregen, de cijfers van het beroemde jaartal 1574 in vuur en vlam kwamen te staan. Met veel tamtam kwam vervolgens de spectaculair uitgedoste Italiaanse theatergroep ‘Teatro due Mondi’ aanzetten. Hoog op de stelten brachten zij de voorstelling ‘Fiesta’ of wel Feest. En feest gaat het worden, ondanks het feit, dat de regen staag uit de hemel begon te vallen, toog het publiek richting de Hooglandse kerkgracht voor de traditionele hutspotmaaltijd, of de stad in naar de vele optredens, die deels nog in opbouw waren. Meer info en volledig programma: www.3october.nl en te beluisteren op de speciale 3 oktober radio op 107.0 FM. 
Emile van Aelst en Jacqueline Borg maakten een fotoreportage van de feestelijke opening en van de start van het feest in de Sleutelstad.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×