Mannen geslagen om niet geven sigaret

Vannacht zijn twee mannen geslagen, omdat ze geen sigaret wilden geven. De twee Leidenaars van 19 en 21 jaar zaten rond 03.30 uur met wat vrienden bij het monument in het Noorderplantsoen. Ze werden benaderd door een groep van vijf jonge mannen, waarvan er één om een sigaret vroeg. De 19-jarige Leidenaar gaf hem die. Toen een tweede man ook om een rokertje vroeg, weigerde hij ook hem er één te geven. De man werd hierop kwaad en sloeg de 19-jarige in het gezicht. De 21-jarige Leidenaar nam het voor zijn vriend op, en gaf de man een schop. Hierop moest ook hij een klap in het gezicht incasseren. Het groepje ging vervolgens richting Schuttersveld. De twee Leidenaars die de politie vlak daarna voorbij zagen rijden, spraken de agenten aan en vertelde wat er gebeurd was. Hierop werden een 21- en 18- jarige Sassenheimer aangehouden. Dit waren niet de mannen die geslagen hadden. Wel hadden zij bij het incident gestaan, zonder iets te doen. Ze zijn dan ook aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging tegen personen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×