Zeven studenten bestolen in september

Vorige maand zijn zeven studenten het slachtoffer van inbraak geworden. De buit bestond vooral uit geld, laptops en andere apparatuur. Een student die aan de Middelstegracht woont, ging even langs bij een huisgenoot in de kamer naast de zijne. Zijn deur deed hij niet op slot. Dieven, die door het raam hadden gezien dat op tafel een laptop en navigatiesysteem lagen, grepen hun kans en namen de spullen weg. Een bewoonster van een studentenhuis aan de Hogewoerd, had haar portemonnee op tafel laten liggen.

Een voorbijganger zag de beurs, sloeg de ruit in met een steen, greep zijn buit en vluchtte op een fiets. Een getuige waarschuwde de politie, die de inbreker niet meer kon vinden.

Toen een studente op een avond haar huis aan de Vliet verliet, sloot ze de boel goed af. Bij thuiskomst een paar uur later, ontdekte ze dat haar raam open stond. Haar portemonnee, muziekspeler en laptop waren verdwenen. Ook bij haar huisgenote was via een raam ingebroken. Hier werden sieraden en een laptop gestolen.

Een inbreker wist een studentenkamer aan de Oude Vest binnen te komen, door een raam open te schuiven. Hij stal de laptop en camera van de bewoner. Een studente die de voordeur van haar huis aan de Klikspaanweg opendeed, merkte dat die anders open ging dan normaal. Er bleek ingebroken te zijn, de deur had braakschade. Haar dvd’s waren gestolen. Het was de dief niet gelukt ook de dvd-speler mee te pikken. Een inbreker wist een studentenkamer aan de Hugo de Grootstraat binnen te komen door op een ladder te klimmen en het raam te openen. Zijn buit bestond uit een laptop, camera en koffer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×