De bultrugwalvis Hollus drijft tussen Ameland en Terschelling, foto: Jeanet de Jong.

Naturalis bouwt walvisskelet op tijdens NS Try Out Festival

Tijdens het drie dagen durende NS Try Out Festival in Leiden, zal NCB Naturalis het skelet van bultrugwalvis Hollus publiekelijk opbouwen. Drie dagen lang wordt er gewerkt aan het reusachtige skelet van Hollus, die vorig jaar tussen Ameland en Terschelling dood in zee dreef. Naturalis werd toen direct ingeschakeld om het dier te bergen. Van 14 tot en met 16 oktober wordt er gewerkt aan het acht meter lange skelet, dat na afloop van het Try Out Festival teruggaat naar Ameland en daar in het Natuurcentrum tentoongesteld zal worden. Meer info: www.naturalis.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×