Pieter van Vollenhoven, foto: PR.

Overdracht Maori-kano’s met Pieter van Vollenhoven

Maandagmiddag worden twee Maori-kano’s, ook wel Waka’s genoemd, overgedragen aan Museum van Volkenkunde. Die overdracht wordt gevierd met een speciale ceremonie, waarbij de Maori-koningin en Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, Beschermheer van de New Zealand-Netherlands Foundation, aanwezig zijn. Ook het publiek is welkom. Om 15.00 uur zal een grote groep Maori-kanovaarders in één van de twee Waka’s over de Morssingel aan komen varen. Aangekomen bij de speciaal voor dit doel gebouwde aanlegsteiger zullen zij een Haka- een dans met uitgestoken tong en rollende ogen- uitvoeren. Roeiers van Roeivereniging Njord, die in de afgelopen weken zijn opgeleid om in een Waka te mogen varen, zullen op hun beurt dezelfde Haka laten zien, waarna de zorg voor de Waka’s officieel voor de komende honderd jaar in handen van Museum Volkenkunde wordt gelegd. Een dag later wordt de Maori-tentoonstelling geopend. Deze is tot 1 mei te zien.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×