'Gezicht op Nootdorp', Tegelaar, 1933, foto: PR.

‘Leidse School’ in heden en verleden

Schilder Willem Tegelaar, in zijn vroege werk naar de stijl van de ‘Leidse School’, werd 100 jaar geleden geboren. Tegelaar was in die tijd al lid van het Leidse schildersgenootschap Ars Aemula Naturae (Ars), dat binnenkort een ruime keuze uit zijn werk tentoonstelt. Kleindochter en curator, Akycha Tegelaar, koos voor de tentoonstelling naast het werk van haar getalenteerde opa, ook voor hedendaags werk van verschillende leden van ARS. De bijzondere expositie, onder de titel ‘De Toegang’ wordt zondag 7 november geopend door Michael van Hoogenhuyze, kunsthistoricus, -theoreticus en lector aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en is te bezoeken tot en met 28 november. Meer info en openingstijden: www.arsaemula.nl

Cultuur


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×