Symposium Vrij om te spotten?

De kring van Episcopius, het samenwerkingsverband tussen het Remonstrants Seminarium van de Universiteit Leiden, de Remonstrantse Gemeente Leiden en het Uytenbogaertcentrum in Den Haag, organiseren volgende week zondag het symposium Vrij om te spotten. Onder leiding van prof. dr. Marius van Leeuwen debatteren theoloog prof. dr. Johan Goud, jurist prof. dr. Michiel Scheltema en islamitisch theoloog prof. dr. Ahmet Akgündüz over de vraag of spotten mag. Ze geven hun mening over de vraag of religieuze spot juridisch moet worden vrijgegeven en of de huidige samenleving niet van mensen eist dat zij met verschillen en beledigingen moeten kunnen leven. Het symposium wordt gegeven in de Lokhorstkerk en begint om 12.30 uur. Vanaf 11.30 uur staat er een koffietafel klaar met halal-gerechten. De toegangsprijs is €15. De kerk is te vinden aan Pieterskerkstraat 1.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×