GroenLinks pleit voor shared spacemethode

GroenLinks Leiden pleit voor invoering van de shared spacemethode in de Sleutelstad. Bij deze methode, die uitgedacht is door Verkeersfilosoof Hans Monderman, worden verkeersborden en wegmarkeringen weggehaald, zodat weggebruikers weer zelf verantwoordelijk worden voor hun eigen gedrag. Ze moeten oogcontact gaan zoeken en samen verkeerssituaties oplossen. Volgens Monderman wordt het verkeer op die manier veiliger. GroenLinks meent dat de kruising Lange Mare- Langegracht eigenlijk volgens dit shared spaceprincipe is ingericht en vraagt het college naar cijfers over de verkeersveiligheid op dat kruispunt. Daarbij is de partij benieuwd naar de veiligheid voor, en na de herinrichting. Verder wil GroenLinks weten of burgemeester en wethouders het er mee eens zijn dat de shared spacemethode zou moeten gaan gelden als inrichtingsprincipe voor de hele stad. De partij wil graag een inventarisatie van overbodige verkeersborden en wil weten of het college bereid is die borden te verwijderen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×