Twaalf jaar geëist in Rijnsburgse moordzaak

De officier van justitie in Den Haag heeft twaalf jaar gevangenisstraf en TBS geëist tegen een 45-jarige Rijnsburger die ervan wordt verdacht een 37-jarige kennis om het leven te hebben gebracht. Op 18 april van dit jaar kwam bij de politie de melding binnen dat in een woning aan de Langevaart in Rijnsburg een man op de grond lag die niet reageerde. De man bleek al te zijn overleden. Hij had 34 steekwonden. Het OM is van mening dat er sprake is van moord met voorbedachte rade. De man zou een mes hebben meegenomen naar de woning van het slachtoffer met het doel de man om te brengen. Daar zou hij zonder aanleiding de man in zijn rug hebben gestoken terwijl die een cd opzette.

Volgens de officier is de man zeer koelbloedig te werk gegaan. Nadat hij zijn daad zou hebben gepleegd zou hij zijn broek met bloedvlekken hebben vervangen door een andere broek. Eenmaal thuis zou hij onder andere het mes, het complete messenblok en de bebloede kleding hebben weggegooid. Ook andere voorwerpen die bloedsporen konden bevatten zou hij hebben weggegooid en zijn jas en fiets zou hij hebben gewassen. De man heeft bekend zijn plaatsgenoot in een vlaag van woede om het leven te hebben gebracht.

De rechter doet over 14 dagen uitspraak. In die uitspraak zal de rechtbank zich ook uitlaten over het verzoek van de verdediging om de zaak aan te houden voor nader psychiatrisch onderzoek.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×