Zuiderzeekrab in Leids water

Afgelopen zondag is in Leids water een exemplaar van de zuiderzeekrab gevonden. Toen de Leidse Aaf Verkade een kattenklimtouw aan de Havenkade controleerde, vond ze op dat touw een kleine krab. Omdat ze het diertje niet kon thuisbrengen, deed ze navraag bij het Natuur Informatie Centrum van Naturalis. Krabbendeskundige Hans Adema concludeerde dat het om een zuiderzeekrab gaat. Dit diertje dat alleen in brak water voorkomt, is niet eerder in de Sleutelstad ontdekt. Dat deze krab in Leiden is opgedoken, betekent dat er zoute kwel in de Haven moet zijn. In zuiver zoet water kunnen de Zuiderzeekrabben niet overleven. Op www.katuitdegracht.nl staat meer informatie.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×