Helikopterverkeer woon- en natuurgebieden beperkt

Het is voor helikopters niet langer toegestaan om bij woon-, natuur- of stiltegebieden in Zuid-Holland op te stijgen of te landen. De provincie geeft daar geen ontheffing meer voor. Voor woonbebouwing geldt een afstand van minimaal 500 meter. Voor natuur- en stiltegebieden is die afstand minimaal één kilometer. Dit is vastgelegd in de nieuwe beleidslijn van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, die aangeeft waar en met welke frequentie helikopters tijdelijk en in uitzonderlijke situaties mogen landen en opstijgen.

Daarbij gaat het om de starts en landingen van heli’s die geen gebruik maken van de bestaande luchthavens, maar van bijvoorbeeld een weiland of sportveld. Er zijn op het moment twee initiatieven voor extra helihavens in Rotterdam en Den Haag in ontwikkeling. Uiteindelijk is het de bedoeling dat een deel van de wentelwieken die nu gebruikmaakt van tijdelijke ontheffingen, die twee nieuwe havens gaat gebruiken. Daardoor zal het tijdelijk gebruik naar verwachting afnemen. De provincie treft deze maatregelen, omdat bij veel gemeenten zorgen zijn over het toenemende helikopterverkeer rond natuurgebieden en woonkernen.

Geen categorie


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×