Station in Valkenburg

Volgend jaar verrijst in Valkenburg een station. Het gebouw op het terrein van Stoomtrein Valkenburgse Meer, wordt een replica van het station Gorssel van het smalsporige stoomtrambedrijf Zutphen-Emmerik. Het station gaat dienst doen als toegang tot het binnen- en buitenmuseum. Ook wordt het het vertrekpunt voor de treinritten langs het Valkenburgse Meer. De bouw van dit station markeert het 40 jarig jubileum van de organisatie, die van 1970 tot 1992 actief was op het smalspoornet in de duinen tussen Wassenaar en Katwijk en daarna naar Valkenburg verhuisde. De bouw van het nieuwe station is mogelijk dankzij financiële bijdragen van onder andere de gemeente Katwijk en Fonds 1818.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×