Jody Sluijter geridderd

Burgemeester Lenferink heeft de heer Jody Sluijter vanmiddag in Maarssen de versierselen opgesteld die horen bij zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Sluijter zet zich al 25 jaar in voor mensen die aan schizofrenie of aan een psychose lijden en hun familieleden. De onderscheiding werd uitgereikt tijdens de landelijke Ypsilon Studiedag 2010. Oorspronkelijk werkte de heer Sluijter als maatschappelijk werker bij de Psychiatrische kliniek Endegeest in Oegstgeest, nu Rivierduinen. Daar werd hij voor een deel vrijgemaakt om werkzaamheden te verrichten voor de vereniging Ypsilon. Ypsilon is een landelijke patiëntenvereniging die inmiddels 7.000 leden telt en die is opgericht voor en door mensen met een psychose of schizofrenie.

Na zijn pensionering heeft de heer Sluijter als vrijwilliger voor Ypsilon een volledige dagtaak aan zijn activiteiten ontwikkeld. Door zijn jarenlange ervaring als maatschappelijk werker heeft hij een uitgebreid netwerk en veel expertise opgebouwd. Daardoor heeft hij zich ontwikkeld tot een grote steun voor vele families, speciaal op het gebied van uitkeringen, financiën en juridische zaken. Ook is hij de auteur van de jaarlijkse brochure Belastingen van Ypsilon en schrijft ook voor de tweemaandelijkse Nieuwsbrief van Ypsilon.

De heer Sluijter is bestuurslid van de stichting Nu voor Later, die de bewindvoering van patiënten regelt. Zelf begeleidt hij ook personen die onder bewind zijn gesteld. Via de Vereniging Anoiksis waarin de patiënten zelf zijn georganiseerd geeft hij bijstand en advies aan patiënten over juridische en financiële kwesties. Ook is hij actief binnen de landelijke themagroep Verplichte GGz (geestelijk gezondsheidszorg).

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×