Koffieochtenden Ontmoetingscentrum dementie

Volgend jaar opent Topaz Overrhyn aan de Willem de Zwijgerlaan een ontmoetingscentrum voor mensen met beginnende dementie. In aanloop daarop vinden er deze en volgende maand koffieochtenden plaats. Het ontmoetingscentrum gaat een ondersteuningsprogramma bieden voor thuiswonende mensen met een lichte tot matige vorm van dementie. Ze kunnen er meerdere keren per week terecht voor een dagsociëteit. Verder is er de mogelijkheid om individueel of in groepsverband deel te nemen aan activiteiten die gericht zijn op participatie, geheugentraining en beweging. Ook voor de betrokken mantelzorgers heeft het ontmoetingscentrum veel te bieden. Zij kunnen deelnemen aan informatiebijeenkomsten, gespreksgroepen en een spreekuur. Daarnaast kunnen zij er hulp krijgen bij praktische zaken, het organiseren van uitstapjes en dergelijke.

Zowel mensen met dementie als hun mantelzorgers, zijn op de zaterdagen 27 november en 11 december welkom bij een koffieochtend. Tussen 09.00 en 12.00 uur kunnen zij sfeerproeven en kennismaken met andere bezoekers. Ook is het dan mogelijk een afspraak met de coördinator van het ontmoetingscentrum te maken. Op www.topaz.nl is meer informatie te vinden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×