Nieuwe stationsbuurt stapje dichterbij

Met het vaststellen van de Nota van Uitgangspunten voor het Stationsgebied Leiden Centraal, is de nieuwe stationsbuurt volgens wethouder Pieter van Woensel afgelopen vrijdag een stapje dichterbij gekomen. Die nota is de uitwerking van de visie voor de herontwikkeling van het stationsgebied. Het Leidse stationsgebied vormt nu een drempel tussen de historische binnenstad en het Bio Science Park. Door meer dwarsverbindingen te maken en door de structuur van de binnenstad door te zetten in de stationsomgeving lopen de gebieden straks naadloos in elkaar over, als het aan de gemeente ligt. De nota gaat uit van 1.000 woningen, 40.000 m2 kantoren en 30.000 m2 voor winkels en vrijetijdsbesteding. In combinatie met goede voorzieningen voor fiets en auto moet er een aantrekkelijke stationsbuurt ontstaan. De gemeente werkt aan een kwalitatief hoogwaardig stedenbouwkundig plan dat ook programmatisch en financieel haalbaar is. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de diverse vervoersstromen in het gebied. Omwonenden en lokale partijen worden betrokken in de planontwikkeling, net als de treinreizigers en anderen die regelmatig in het gebied komen. Naar verwachting bespreekt de gemeenteraad de nota van uitgangspunten in december of januari. De eerste locatie die onder handen genomen wordt, is het Rijnsburgerblok, tegenover Leiden Centraal op de hoek met het Schuttersveld. Hierover wordt over een paar weken een kaderbesluit genomen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×