Albert Verweylezing door Thomas Rosenboom

Volgende week donderdag verzorgt Thomas Rosenboom de Albert Verweylezing 2010. Rosenboom die dit najaar de gastschrijver aan de universiteit is, studeerde psychologie in Nijmegen en Nederlands in Amsterdam. Zijn verhalenbundel De mensen thuis (1983) werd bekroond met de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. Op dit moment zet hij werk van de schrijver Jacob Haafner, om in modern Nederlands. Haafner schreef rond 1800 reisverhalen over de Oost. Hij was een fel tegenstander van kolonialisme en slavernij. Tijdens zijn lezing, genaamd Exotische liefde, zal Rosenboom spreken over koloniale literatuur, en in het bijzonder over de boeken van Haafner. De lezing wordt gehouden in het Groot Auditorium van het Academiegebouw aan Rapenburg 73en begint om 20.00 uur. Toegangskaarten kosten €5. Aanmelden kan via Gastschrijver@hum.leidenuniv.nl.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×