Vormgever Bernadette Drenth geeft les- en leesboek uit

De Leidse kunstenaar/vormgever Bernadette Drenth heeft gedurende tien jaar naailes gegeven aan het Leidse Volkshuis van BplusC. Dit inspireerde haar om een boek uit te geven met de titel: ‘NAAIEN met BER’. Het boekje is handgemaakt en wordt in eigen beheer in een kleine oplage gemaakt. Het eerste exemplaar zal naar verwachting op 27 november tijdens een naaikransje worden gepresenteerd. Drenth wil eindelijk wel eens de (financiële) erkenning krijgen waar zij recht op meent te hebben en zegt: ‘Wat die Sonja Bakker kan, dat kan ik ook. Je schrijft een lesboek, regelt goede P.R. en voor je ’t weet heb je een hype gecreëerd. Kassa!” Tot en met 14 december is Drenth te vinden bij Open|Makers aan de Markt aan de Aalmarkt 15c in Leiden.

Dankzij naaimachinehandel Rooijakkers uit Katwijk, die drie moderne Bernina naaimachines ter beschikking heeft gesteld en twee stagiaires van het Mondriaan college uit Den Haag is er de mogelijkheid voor het publiek om zelf sinterklaas- of kerstcadeautjes onder begeleiding te komen naaien op dinsdag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur, donderdagavond van 18.00 tot 21.00 uur. Stoffenhandels Mark Blom en Wim Schut van het Holland Stoffenhuis uit Katwijk leveren de benodigde stoffen.

Het boekje, inclusief patroonblad en werkbeschrijvingen is te bestellen via: bkm.drenth@planet.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×