Leiden dingt mee naar Jong Lokaal Awards

Leiden maakt kans op één van de Jong Lokaal Awards. Deze awards zijn bedoeld voor gemeenten die zich inzetten voor positief jeugdbeleid en jongerenparticipatie. De Jong Lokaal Awards zijn onderdeel van de Jong Lokaal Bokaal, de prijs voor de gemeente die zich het meest inzet voor positief jeugdbeleid en jongerenparticipatie. De afgelopen maanden hebben enkele jongerenteams van de opleiding Pedagogiek van de Hogeschool Utrecht een bezoek gebracht aan 12 genomineerde gemeenten om te zien of jongeren in de lokale praktijk echt serieus worden genomen. Jongeren konden hiervoor zelf hun gemeente opgeven. De bevindingen van de teams zijn beoordeeld door een deskundige jury. Het project waarmee Leiden genomineerd is, is `Talent on Playground’. Bij dat project worden talentvolle jongeren ingezet als rolmodel voor hun leeftijdsgenoten. Andere steden die meedingen naar een prijs, zijn onder andere Arnhem en Rotterdam. Maandag worden de winnaars bekendgemaakt.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×