Sinterklaas weer feestelijk onthaald in de Sleutelstad

Om 12.00 uur vanmiddag arriveerde Sinterklaas weer in de Sleutelstad. Honderden kinderen stonden vol verwachting op de Beestenmarkt, waar de bonte stoet over het water aan kwam varen. Burgemeester Lenferink begroette de Sint als een goede oude bekende en als een tijdelijke inwoner van zijn stad. De Goedheiligman vertoeft voorlopig in de Leidse Waag, waar vanaf morgen alle kinderen welkom zijn. Na het welkomstwoord door de burgemeester kon de Sint zijn schimmel Americo beklimmen en volgde de ronde door de stad. Op het Stadhuisplein vond een fantastisch muzikaal spektakel plaats, waarbij Elvis-Piet de show stal. Veel kinderen waren geschminkt als zwarte Pietjes, waardoor de Sint en zijn eigen, echte Pieten soms wat van in de war raakten. Emile van Aelst voer mee op de boot van Sinterklaas en maakte een fotoverslag. De videoreportage is van IloveLeiden.com Meer info: www.huisvansinterklaas.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×