Leiden krijgt Stadskantoor

Binnen een maand presenteert het college van b&w plannen voor een Stadskantoor Leiden. Het is de bedoeling dat alle ambtenaren van de gemeente binnen enkele jaren op twee lokaties aan de slag gaan: het stadhuis en, waarschijnlijk, het Stadsbouwhuis. “Er bestaat al langer het idee om een stadskantoor te realiseren. Nu zitten ambtenaren nog verspreid over veel te veel panden. Dat zou betekenen dat we twee plekken overhouden waar we onze ambtenaren huisvesten,” zo laat SP-wethouder Roos van Gelderen desgevraagd weten. “Het Stadsbouwhuis is daarbij een mogelijkheid. Qua lokatie gunstig, maar niets is nog zeker.”

De komende weken worden de plannen afgerond. Voor het eind van het jaar gaat alle informatie over de ambtenarenhuisvesting naar de gemeenteraad. Naast de twee hoofdlokaties blijven er nog wel lokaties in gebruik waar uitvoerend werk wordt gedaan. Bijvoorbeeld stedelijk beheer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×